Taratorlu Palamut Tava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taratorlu Palamut Tava TarifiTaratorlu Palamut Tava Tarifi 1 tane palamut 1,5 su bardagı zeytinyağı 1 çay fincanı ceviz Yarım su bardağı un Yarım su bardağı sirke 3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi 4 diş sarımsak Balıkları temizledikten sonra, 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Tuzladıktan sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmış zeytinyağında kızartın Kağıt üzerine çıkartıp yağını emdirin Sonra servis tabağına yerleştirin Kızartma yağı olarak zeytinyağı kullanmanız tat açısından çok yararlı olacaktır Taratorun hazırlanışı : Ekmeği ılık suda ıslatın Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın Sarımsağı, cevizi, ekmeği rondoya koyarak ince, ince kıyın Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin Balığın üzerine dökerek servise sunun
|
|
|
|