![]() |
Kilis Kebabı Tarifi ( Videolu ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kilis Kebabı Tarifi ( Videolu )Kilis Kebabı Tarifi ( Videolu ) yöresel bir lezzet hazırlayacağız "Kilis Kebabı" ama önce malzeme listesini öğrenelim 400 gram kıyma 1 çay bardağı galeta unu 3 adet patlıcan 3 - 4 adet domates 2 adet biber 1 adet kuru soğan yarımşar çorba kaşığı biber ve domates salçası 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı karabiber ve tuz malzeme listesinden sonra ![]() ![]() ![]() patlıcanlarımızı soyarak ve doğrayarak işlemlerimize başlıyoruz her zaman patlıcanlarımızı çubuklu olarak soyarız ![]() ![]() ![]() bu tarifimizde patlıcanın bütün kabuklarını soyacağız şimdi patlıcanlarımızı önce boyuna dörde kesiyoruz ondan sonra, iki parmak eninde doğruyoruz ve hazırladığımız tuzlu suya yarım saatliğine bırakıyoruz patlıcanların acısı çıkarken, biz de köftelerimizi yoğurarak devam edelim kıymayı yoğurma kabına aktarıyoruz üzerine galeta ununu ![]() ![]() ![]() şöyle bir yarım tatlı kaşığı kadar tuzu ![]() ![]() ![]() 1 çay kaşığı kadar da karabiberi ilave ediyoruz bütünleşene kadar yoğuruyoruz harcımız bütünleşti şimdi artık şekil verebiliriz cevizden küçük, fındıktan biraz büyük toplar yapacağız aslında orijinal tarifte; bir patlıcan, bir köfte olarak şişe dizilir ve ızgarada pişirilir, biz pratik olsun diye bu şekilde yapıyoruz ve fırında pişireceğiz köftelerimizi şekillendirdikten sonra ![]() ![]() ![]() tuzlu suda bekletip yıkadığımız ![]() ![]() ![]() ve süzdüğümüz patlıcanları kenara bırakıyoruz şimdi tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz 20 - 25 dakika pişiriyoruz köfte ve patlıcan pişerken biz de soğanlarımızı doğrayalım soğanımızı ince doğruyoruz biberleri de doğruyalım biberden sonra, son olarak soyduğumuz domatesleri de doğrayalım fazla ince doğramıyoruz tencereye yağı bırakıyoruz biraz ısındıktan sonra soğanı ekliyoruz ve şeffaflaşana kadar kavuruyoruz domates ve biber salçasını da ekleyelim salçanın kokusu gidene kadar bir kaç dakika çevirelim şimdi biberi ekleyelim tuzumuzu da ilave edebiliriz ve karabiber biberler de sarardıktan sonra domatesimizi ekleyebiliriz domatesler şeklini kaybedene kadar kapaklı olarak pişireceğiz evet domatesler şeklini kaybetti biraz da sulandı, ama biz ilave olarak ![]() ![]() ![]() bir su bardağı kadar sıcak su ilave edeceğiz kaynamakta olan sosumuza, önce pişirdiğimiz köfteleri ![]() ![]() ![]() ardından pişirdiğimiz patlıcanları ilave ediyoruz şöyle karıştırıyoruz kapağını kapatacağız, 5 - 6 dakika sonra ateşten alabiliriz Kilis kebabı pişti, servis tabağına aldık şimdi sofraya götürebiliriz Mütevazı Lezzetler mutfağında, bu bölümde yöresel bir lezzet paylaştık "Kilis Kebabı" çok sağlıklı ve lezzetli bir kebap oldu İnşallah en kısa sürede denersiniz ve bizleri hatırlarsınız şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|