Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balzac, bulandıran, honore, kız, suyu

Suyu Bulandıran Kız - Honoré de Balzac

Eski 01-03-2010   #1
Şengül Şirin

Suyu Bulandıran Kız - Honoré de Balzac

Suyu Bulandıran Kız

Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Yazar: Honoré de Balzac
Kategoriler:
Barkod: 9789944886741

Özellikler:
Türü: Roman (Çeviri) Çeviren: Yaşar Avunç 1 Baskı Haziran 2009 361 Sayfa 12,5 X 20,5 cm 2Hamur Kağıt Karton Kapak Türkçe

Açıklama:
Honore de Balzac (1799-1850): Fransa'nın 19 yüzyıldaki sosyal yapısının tarihsel bir tablosunu çıkardığı eski ve yeni romanlarını 1830'dan sonra İnsanlık Komedyası başlığı altında toplamıştır Suyu Bulandıran Kız bu anıtsal eserin "Töre İncelemeleri" kısmının "Taşra Yaşamından Sahneler" bölümünde yer almaktadır Edebi gerçekçiliğin en büyük yazarlarından biri olan Balzac, romanındaki kahramanların bireysel özelliklerini, tutum ve davranışlarından giyim kuşamlarına kadar ayrıntılı olarak tasvir etmektedir Balzac, Suyu Bulandıran Kız'da toplumsal çalkantı dönemlerinde yaşamın zorluklarını, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkan bencillikleri, hırsları ve tutkuları sergilemektedir

Yaşar Avunç (1927): lÜ Edebiyat Fakültesi Roman ve Fransız Filolojisi bölümünü bitirdi 195Z-1954 yılları arasında Sarre (Saarland) Üniversitesi Avrupa Flnstitüsunde eğitim gördü Bankacılık yaptığı sırada şube müdürlüğünden yönetim kurulu üyeliğine kadar çeşitli kademelerde görev aldı Bir süre Türk Fransız Kültür Derneği başkanlığını yürüttü Arasında H Bergson, M Tournier, Fi de Balzac, J Genet, A de 5 Saint-Flxupery, JJRousseau'nun da bulunduğu pek mf çok Fransız yazar ve düşünürden otuzun üstünde eseri Türkçeye çevirdi Çeviri Derneği zoo8 Onur Ödülünü kazandı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com