Kuzu İncik Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu İncik TarifiKuzu İncik Tarifi Malzeme: 2 diş sarımsak 1 adet kereviz 1 dal pırasa 1 çorba kaşığı salça 40 gram fındık içi 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber Beğendi için : 8 adet patlıcan 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı Teremyağ İncikleri geniş bir tencerede soğan, sarımsak, kereviz ve pırasa ile soteleyin Sulandırılmış salça ile suyunu ilave edip orta ateşte 2,5 saat kaynatın Erik püresi için kuru erikleri suda haşlayıp çekirdeklerini temizleyin ve püre haline getirin Haşlanmış kuzu incikleri ocaktan alıp soğuttuktan sonra kemiğinden ayırarak ufak parçalara bölün Tencerede kalan sosu koyulaşana dek sos tenceresinde çektirin Bu sosu daha sonra kullanmak üzere ayırın Didiklenmiş eti taze fındık içi ile karıştırıp çember kalıplara paylaştırın Temizlenmiş incik kemiklerini de bu kalıpların ortasına yerleştirin Erik püresini bir spatula yardımıyla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün Patlıcan püresi için patlıcanları közleyip kabuğunu soyun ve çekirdeklerini temizleyip püre haline getirin Orta boy bir tencerede Teremyağı eritip unu kavurun Sütü ilave edip beşamel kıvamında olunca patlıcan ezmesini ekleyin Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Karışımı sıkma torbasına aktarıp servis tabağına istediğiniz şekilde sıkarak dekore edin Üzerine kuzu incikleri yerleştirip önceden ayırmış olduğunuz sos ile servis yapın
|
|
Kuzu İncik Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu İncik Tarifi8 Adet Kemikli İncik Zeytinyağı 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 2 Diş Sarımsak 1 Su Bardağı Sıcak Su 2 Tatlı Kaşığı Tuz Karabiber İncikleri yıkayın ve iyice kurutalım Etlerin her tarafına gelecek şekilde zeytinyağı sürelim ve elimizle tuzlayalım İncikleri üzerleri kızarana kadar düdüklü tencerede kavuralım Rendelediğimiz havuç ve soğanı ekleyelim Kavurmaya devam edelim Sarımsağı, sıcak suyu ve dilediğiniz kadar karabiberi ilave edelim Düdüklü tenceremizi ete göre ayarlayalım ve 30 dakika pişirelim
|
|
|
|