Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incik, kuzu, tarifi

Kuzu İncik Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu İncik Tarifi



Kuzu İncik Tarifi

Malzeme:
2 diş sarımsak
1 adet kereviz
1 dal pırasa
1 çorba kaşığı salça
40 gram fındık içi
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber

Beğendi için :
8 adet patlıcan
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı Teremyağ

İncikleri geniş bir tencerede soğan, sarımsak, kereviz ve pırasa ile soteleyin Sulandırılmış salça ile suyunu ilave edip orta ateşte 2,5 saat kaynatın Erik püresi için kuru erikleri suda haşlayıp çekirdeklerini temizleyin ve püre haline getirin Haşlanmış kuzu incikleri ocaktan alıp soğuttuktan sonra kemiğinden ayırarak ufak parçalara bölün Tencerede kalan sosu koyulaşana dek sos tenceresinde çektirin Bu sosu daha sonra kullanmak üzere ayırın Didiklenmiş eti taze fındık içi ile karıştırıp çember kalıplara paylaştırın Temizlenmiş incik kemiklerini de bu kalıpların ortasına yerleştirin Erik püresini bir spatula yardımıyla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün Patlıcan püresi için patlıcanları közleyip kabuğunu soyun ve çekirdeklerini temizleyip püre haline getirin Orta boy bir tencerede Teremyağı eritip unu kavurun Sütü ilave edip beşamel kıvamında olunca patlıcan ezmesini ekleyin Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Karışımı sıkma torbasına aktarıp servis tabağına istediğiniz şekilde sıkarak dekore edin Üzerine kuzu incikleri yerleştirip önceden ayırmış olduğunuz sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuzu İncik Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu İncik Tarifi



8 Adet Kemikli İncik

Zeytinyağı

1 Adet Soğan

1 Adet Havuç

2 Diş Sarımsak

1 Su Bardağı Sıcak Su

2 Tatlı Kaşığı Tuz

Karabiber

İncikleri yıkayın ve iyice kurutalım Etlerin her tarafına gelecek şekilde zeytinyağı sürelim ve elimizle tuzlayalım İncikleri üzerleri kızarana kadar düdüklü tencerede kavuralım Rendelediğimiz havuç ve soğanı ekleyelim Kavurmaya devam edelim Sarımsağı, sıcak suyu ve dilediğiniz kadar karabiberi ilave edelim Düdüklü tenceremizi ete göre ayarlayalım ve 30 dakika pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.