![]() |
Sebzeli Keklik Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Keklik TarifiSebzeli Keklik Tarifi 4 keklik (iç yağı ile bağlanmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1/2 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı su 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kahve kaşığı hindistancevizi 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 12 arpacık soğanı (haşlanmış) 12 küçük taze patates 6 küçük havuç (kabukları kazınıp uzunlamasına dörde bölünmüş) 75 gr bezelye (kabuksuz tartılmış) 2 küçük kabak (kabukları kazınıp dilimlenmiş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Kekliklere tuz ve biberin yarısını serpiniz ![]() Büyük bir güveçte orta ateşte yağı kızdırıp, keklikleri koyarak 6-7 dakika, hafifçe her yanları pembeleşene kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu ve suyu güvece koyup orta ateşe oturtarak içine sarımsak, baharat torbası, hindistancevizi ve limon kabuğu rendesini ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci ateşten alıp baharat torbasını ve bağladığınız iplik ve iç yağı çıkarıp attıktan sonra servis ediniz ![]() Not: Sebzeli keklik güzel görünüşlü bir davet yemeğidir ![]() |
![]() |
![]() |
|