![]() |
Ossetrina Pod Syrom Tarifi (Rusya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ossetrina Pod Syrom Tarifi (Rusya)Ossetrina Pod Syrom Tarifi (Rusya) 1,5 kg ![]() 1 havuç 1 defne yaprağı 4 haşlanmış katı yumurtanın sarısı 1 su bardağı ekşi krem 35 gr ![]() 1/2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1/2 limonun suyu 1/2 demet maydanoz karabiber bir tutam tuz Havucu soyun ve iri iri doğrayın ![]() ![]() ![]() Mersin balığını dilimlemeden bir tencereye havuç, maydanoz sapları, defne yaprağı ve bir tutam tuz ile koyun ![]() ![]() Balık pişip soğuyunca, sudan çıkarın, kalın dilimlere ayınp çok az tuz ve karabiber serperek üstünü örtün ve dinlenmesi için 2 saat buzdolabına bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() 1 saat sonra içinde servis yapabileceğiniz biraz derin bir fırın kabının dibine buzdolabından çıkardığınız balıkları dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin ve sıcak sıcak yanında Tavada Patates ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|