![]() |
Kuru Meyvalı Soğanlı Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Meyvalı Soğanlı Piliç TarifiKuru Meyvalı Soğanlı Piliç 8 piliç inciği (derileri temizlenmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 175 g pirinç 1 küçük soğan (doğranmış) 60 cl ![]() 1 baharat demeti (1 kekik dalı + 5 maydanoz dalı + 1 defne yaprağının bir tülbent içinde ya da iple bağlanarak biraraya getirilmesiyle oluşturulmuş) 50 g kuru kayısı (her biri 2'ye kesilmiş) 1 çorba kaşığı hardal 50 g (10 çorba kaşığı) kuruüzüm 50 g (10 çorba kaşğı) kuşüzümü 1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı) 125 g arpacık soğanı (kaynar suda 30 saniye haşlanıp, soyulmuş) bir tutam tozşeker 4 litrelik (17 su bardağı) ateşe dayanıklı bir cam kaba (ya da fırına girecek büyüklükte bir tencereye) ayçiçek yağını ve tereyağının 15 g'ını (1 çorba kaşığı) koyup, kabı harlı ateşe oturtarak, yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısılar, kuruüzümler, kuşüzümleri, hardal ve portakal kabuğu rendesini (isteğe bağlı) kaba ekleyip, karıştırdıktan sonra, tabaktaki incikleri yerleştirin ![]() ![]() Bu arada arpacık soğanları ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, soğanları fırındaki kaba ekleyerek, karışımı yaklaşık 15 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|