Taze Soğanlı Ve Baharatlı İnegöl Köfte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Soğanlı Ve Baharatlı İnegöl Köfte TarifiTaze Soğanlı Ve Baharatlı İnegöl Köfte Tarifi 1 kg köftelik kıyma 1 paket Knorr İnegöl Köfte Harcı 3 çay bardağı su (225 ml) 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 4 adet taze soğan (kıyılmış) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1/2 çay kaşığı kimyon 1 demet maydanoz (yaprak yaprak) 2 adet kırmızı biber (salçalık doğranmış) 4 adet taze soğan (kıyılmış) 1 Derin bir kaseye kıymayı, Knorr İnegöl Köfte Harcı'nı, suyu, kırmızı pul biberi, kimyonu, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını, kıyılmış taze soğanları ve sarımsakları koyup iyice yoğurduktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında 4 saat bekletin 2 Yoğrulmuş köfte harcına şekil verip tabağa dizin 3 Yayvan bir tavada, kalan 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını kızdırıp köftelerin her iki tarafı da renk alıp pişene kadar kızartın 4 Salatası için yeşillikleri ve doğranmış kırmızı biberleri bir kapta karıştırıp soslayın 5 Pişen köfteleri servis tabağına alıp hazırladığınız kırmızı biberli maydanoz salatası ile sıcak olarak servis edin
|
|
|
|