Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
palamut, tarifi, yahnisi

Palamut Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Yahnisi Tarifi



Palamut Yahnisi Tarifi

MALZEMESİ
2 büyük palamut
3 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
1 şalgam
1 havuç
1 baş soğan
baharat
tuz

YAPILIŞI
Ayıklanmış palamudu yuvarlak olarak kesiniz; az tuzlu suda haşlayınız Beyaz etlerini ayırıp tencereye koyunuz Yeterince tereyağı ile kuvvetli ateşte çeviriniz Rengi dönünce bir tutam unla sararıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırınız Sonra içine kestane büyüklüğünde doğranmış havuç, şalgam, dörde ayrılmış iki soğan, baharat, biraz etsuyu, bir bardak su koyup orta ateşte yavaş yavaş pişiriniz Sıcak olarak tabaklara alıp servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.