![]() |
Kuskuslu Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuskuslu Piliç TarifiKuskuslu Piliç 350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı soğan (ince doğranmış) 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı 175 g kuskus 1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 5 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 6 taze soğan (ince doğranmış) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, bir kenarı 1 cm'lik kareler halinde doğranmış) yeşil salata yaprakları Bir tencereye ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için limon suyunun 4 çorba kaşığı, sarmısak, kekik, tuz ve karabiberin yarısını bir kâsede karıştırın ![]() ![]() Bir tencereye 1 çorba kaşığı çiçekyağı koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Kalan 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını kâsedeki limonlu sosa ekleyip, karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|