![]() |
Çok Evlilikte İlk Eşin Mağduriyeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Evlilikte İlk Eşin MağduriyetiÇok evlilikte ilk eşin mağduriyeti Çok eşlilik yazı dizisinin bu bölümünde bu durumu taraflar açısından ele almak istiyorum ![]() Eşi tarafından aslında aldatıldığını düşünen ilk eş toplumun desteğini de alarak kendi vicdanında her zaman mağdur olan taraftır ![]() Bu sorunun cevabını öncelikle taraflar açısından mağduriyetin ne demek olduğunu açıklayarak cevabını verebiliriz ![]() ![]() Toplumumuzda eşinden ayrılmış birçok kadın ya gayri ahlaki bir ilişkiler zincirinde yer alarak ya da hak etmediği çalışma şartlarında hayatını son derece sağlıksız bir biçimde sürdürerek yaşamaya çalışmaktadır ![]() ![]() Bu durumda asıl sıkıntı çeken ve hiçbir kanuni hakka sahip olmayan diğer eşlerin durumunun ilk eşe göre daha iç karartıcı olduğunu düşünüyorum ![]() Çok eşliliği diğer eşlerin mağduriyetinden dolayı onaylamayan kişiler ile yaptığım tartışmalar çok sıklıkta olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşleri arasında gerek maddi gerekse manevi adaletsizlik yapma ihtimali olan bir erkek zaten böyle bir ilişki içinde yerini almamalıdır ![]() ![]() ![]() Bu durum erkeği ikinci bir eş tercih etme durumunda oldukça hassas davranması için caydırıcı etkisi olan bir gerçektir ![]() Böylesi birçok eşlilik durumunda ilk eşinden ayrılmayı ve eşini mağdur etmeyi düşünmeyen beylerin bu davranışını da takdire şayan buluyorum ![]() Bu fikrime şiddetle karşı çıkan kişilerin boşanan kadınların mağduriyetini dikkatle incelemesini öneriyorum ![]() ![]() ![]() Bütün kadınlar temelde aynıdır ![]() Erkeklerin doğasında var olan çapkınlık sadece dünya görüşlerinden dolayı farklı adlandırılmaktadır ![]() ![]() Bu durumunda haram olana yaklaşmayan erkeklerin eleştirilmesini oldukça yanlış bir durumundur ![]() ![]() Durum böyleyken sınırlarımızı zorlayan bu çapkınlık durumunu kabullenmenin biz kadınları daha az yıpratacağını düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Eşlerimizi hayatlarına sahip olduğumuz kişiler olarak görmek yerine hayat yolcuğunda ki yol arkadaşımız olarak görmek ilişkimize daha fazla kalite katacağı gibi acı çekmemize de engel olabilecek bir yaklaşım biçimidir ![]() Son söz son cümle: Seçim Siz’indir ![]() ![]() Sevgilerimle Sibel Üresin |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|