![]() |
Ege Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Üniversitesi BölümleriEge Üniversitesi Bölümleri Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Rehberliği (Almanca, Fransızca, İngilizce) Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) Seyahat İşletmeciliği (Yüksekokul) Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (Almanca) Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (İngilizce) İngiliz Dili ve Edebiyatı Psikoloji Sanat Tarihi Sosyoloji Tarih Türk Dili ve Edebiyatı Alman Dili ve Edebiyatı Coğrafya Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Felsefe Klasik Arkeoloji Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri İstatistik İstatistik (İkinci Öğretim) Kimya Kimya (İkinci Öğretim) Matematik Matematik (İkinci Öğretim) Biyokimya Biyoloji Biyoloji (İkinci Öğretim) Fizik Fizik (İkinci Öğretim) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Kimya Mühendisliği (İngilizce) Makine Mühendisliği Tekstil Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Biyomühendislik Deri Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Gıda Mühendisliği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme (İkinci Öğretim) Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler (İkinci Öğretim) İktisat İktisat (İkinci Öğretim) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bahçe Bitkileri Bitki Koruma Tarım Makineleri Tarımsal Yapılar ve Sulama Tarla Bitkileri Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Zootekni Tarım Ekonomisi Süt Teknolojisi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Reklamcılık Gazetecilik Halkla İlişkiler ve Tanıtım Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Su Ürünleri Mühendisliği (İkinci Öğretim) Tıp Fakültesi Tıp Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Eczacılık Fakültesi Eczacılık İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik (Yüksekokul) Hemşirelik (Yüksekokul) Beslenme ve Diyetetik (Yüksekokul) Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik (Yüksekokul) İzmir Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik (Yüksekokul) |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Üniversitesi BölümleriEge Üniversitesi´nin ilk fakülteleri, 1955 yılında kurulan Tıp ve Ziraat Fakülteleridir ![]() ![]() ![]() ![]() Güzel Sanatlar Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi 1976 yılında eğitime başlamıştır ![]() ![]() ![]() Yaklaşık yirmi yıllık bir zaman diliminde kuruluş sürecini tamamlayan Ege Üniversitesi´nde, değişik tarihlerde birçok yüksekokul ve enstitü açılmıştır ![]() ![]() 41 sayılı kanun hükmündeki kararname ile 1982 yılında, o güne kadar bölgenin tek üniversitesi olan Ege Üniversitesi´nin içinden başka bir üniversite, Dokuz Eylül Üniversitesi doğmuş, Ege Üniversitesi´nin kampüs alanı dışındaki fakülte ve yüksekokulları bu üniversiteye devredilmiştir ![]() Ayrıca, Ege Üniversitesi´nin Ege Bölgesi´nin çeşitli il ve ilçelerine yayılan fakülte ve yüksekokulları, bu illerde kurulan Pamukkale Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi gibi üniversitelerin ilk fakülte ve yüksekokullarını oluşturmuştur[3] ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|