![]() |
Kıymalı Kabak Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Kabak Dolması-Yemek TarifleriKullanılan malzemeler :Süre 35 dk Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 6 1 Kg dolmalık kabak 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç 300 Gr orta yağlı kıyma 2 Adet büyük boy domates 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı z ![]() Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu[*]Yeteri kadar tuzTarifin Hazırlanışı* Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır ![]() * Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir ![]() * İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır ![]() * Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur ![]() * Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir ![]() * Üstünü örtecek kadar su koyup z ![]() ![]() * Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|