Potakal Şurubu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Potakal ŞurubuMALZEMELER 1 kg toz şeker 6 adet portakal 2 5 su bardağı su4 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2 5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın |
|
Potakal Şurubu |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Potakal ŞurubuTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|