Yumurta Tatlısı (8 Kişilik) Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta Tatlısı (8 Kişilik) Tatlı TarifiMALZEMELER 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz Safran HAZIRLANIŞI Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın![]() Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin![]() Ateşi iyice kısın 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin ılık olarak servis yapın![]() |
|
Yumurta Tatlısı (8 Kişilik) Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta Tatlısı (8 Kişilik) Tatlı TarifiYumurta Tatlısı (8 Kişilik Malzemeler • 6 adet yumurta sarısı • 1 5 su bardağı süt • 2 5 çay bardağı tozşeker • Yarım paket vanilya • 1 çorba kaşığı buğday nişastası Tarif 6 adet yumurtanın sarılarını tozşekerle iyice çırpın Nişasta ve sütü azar azar bu karışımın içine dökerek ekleyin Daha sonra bir tencerede bu karışımı kısık ateşte el mikseri ile sürekli karıştırarak ve kaynatmadan benmari usulü pişirin Üzerine vanilyayı da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın Tencereyi soğuk su dolu bir kaba alıp sürekli karıştırarak soğutun Soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|