Patlıcan, Biber ve Dolma Turşusu |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan, Biber ve Dolma TurşusuPatlıcan, Biber ve Dolma Turşusu Malzemeler: 2 5 kilo kırımızı yağ ve yeşilbiber2 5 kilo küçük yumuşak patlıcan1 demet kereviz yaprağı 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber 500 gram haşlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 3 baş sarımsak 2 su bardağı üzüm sirkesi 10 su bardağı su Ağız tadı kadar tuz Hazırlanışı: Patlıcanları bol suda yıkayıp hafif tuzlu suda, 10 dakika boyunca haşlayın ve süzün Suyunun iyice süzülmesine dikkat edin Biberlerin sap ve tohumlarını çıkarıp bol suda yıkayın 10 bardak suyu sirke ve tuz ilavesiyle kaynatın Kaynayan suya biberleri atın Biberlerin renkleri dönünceye kadar haşlayın Malzemeleri bol suda yıkayın İç malzemeyi ince ince kıyın, tuzunu koyup karıştırın Haşladığınız biberlerin içlerini doldurun Patlıcanların ortalarını açın, patlıcan ve biberleri karışık olarak kavanoza yerleştirin Soğuyan sirkeli suyu turşuların üzerine dökün Az gelirse 1 ölçü sirke 5 ölçü su olacak şekilde tuz ilavesiyle kaynatın Soğuyunca turşuların üzerine eklemeye devam edin Su artarsa azalan turşuya ilave edebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|