![]() |
Yalancı Kanolani-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Kanolani-Yemek TarifleriYalancı Kanolani-Yemek Tarifleri MALZEMELER 1/3 margarin, ½ kıyma, ½ sıvıyağ, 1adet soğan, 6adet domates, 3adet yufka, 1paket mantar, 250gr kaşar peyniri, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Yufkaları 4’e bölüp bir kenara ayırınız Soğanı, mantar (isteğiniz kadar olsun), kıyma, tuz, karabiberiyle tavada pişiriniz Rendelediğiniz domatesi de yağ ile karıştırıp ayrı bir kâsede tutunuz Ayırdığınız yufkaların aralarına malzemeyi kat kat döküp en üstüne yağlı domates sosunu dökünüz Ardından ise rendelenmiş kaşar peynirini dökünüz Servise hazırdır |
![]() |
![]() |
![]() |
Yalancı Kanolani-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Kanolani-Yemek TarifleriYALANCI SU BÖREĞİ Malzemeler; 5 Adet yufka 1 Su bardağı süt 1 Su bardağı yoğurt 1/2 Su bardağı sıvı yağ 3 Yumurta (içi için) 1/2 Kg ![]() 1/2 Demet maydonoz 1 Yumurtanın sarısı (Üzeri için) 2 Yemek kaşığı sıvı yağ (Üzeri için) Yapılışı; 2 Adet yufka tezgaha serilir ![]() Üzerine tepsi ters olarak kapatılarak bıçakla tepsi ölçüsünde kesilir ![]() Kesilen bu parçalardan biri tepsinin dibine serilir ![]() Süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtalar bir kasede karıştırılır ![]() Tabana 2 kat yufka serildikten sonra bu karışımdan her kat arasına bolca dökülür ve eşit şekilde yayılır ![]() Peynir bir kap içinde ufalanır ve kıyılmış maydonoz ile karıştırılır ![]() 3 ![]() ![]() Diğer yufkalarda aynı şekilde serilip aralarına sıvı harç dökülür ![]() En üste tepsi şeklinde kesilen 2 ![]() ![]() Fırına vermeden önce çatalla 5-6 yerine delik açılır ![]() 170 derecede 25 dakika pişirilir ![]() Yukarıdaki ilk resimde tepsinin fırına girmeden önceki hali, ikinci resimde fırındaki hali ve son resimde ise piştikten sonra dilimlenmiş hali görülüyor ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|