Çömlekte Et Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlekte Et Tarifi




Çömlekte Et - Malzemeler - İçindekiler
15 kg kemikli dana eti
1 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Kimyon
Tuz
Çömlekte Et - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin ve servise hazır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.