![]() |
Sebzeli Pazı Bohçası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Pazı Bohçası Nasıl YapılırSebzeli Pazı Bohçası nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •16 adet pazı yaprağı •1 kg bakla •500 gr taze bezelye •1 su bardağı pirinç •1 çay bardağı fesleğen •1 adet limon kabuğu rendesi •1 ![]() •2 Demet taze soğan •Tuz, karabiber Tarif : •Pirinci ayıklayıp, kaynar suda yıkayınız ![]() •Ayıklanmış bakla ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu suda bir süre bekletiniz ![]() •Sebzeleri süzüp, 2 çorba kaşığı tereyağı, limon kabuğu rendesi, fesleğen, tuz ve karabiber ilave ederek tavada kavurunuz ![]() •Sebzeler yumuşayınca ateşten alıp, süzülmüş pirinci ekleyerek karıştırınız ![]() •Pazı yapraklarını yıkayıp, sap kısımlarını bıçakla alınız ![]() •Sıcak suda 1-2 saniye bekletip, soğuk suyla yıkayın ve süzünüz ![]() •İki yaprağı üstüste koyup, ortasına hazırladığınız pirinçli harçtan yerleştiriniz ![]() •Bohça şeklinde katlayıp, mutfak ipi ile bağlayınız ![]() •Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra üçe bölünüz ![]() •Kalan yağı eritip, taze soğanları rengi değişene kadar sote ediniz ![]() •Dolmaları ilave edip, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyiniz ![]() •Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|