![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriYer Fıstıklı ve Acılı Tavuk MALZEMELER 1 tavugun kemiksiz but ve gögüs etleri 3 dolmalik biber 1 yumurta 2 sogan 1 havuç 2 taze sogan 2 çuska biber 2 dis sarimsak 4 çay kasigi nisasta 1-2 çorba kasigi soyasosu 1 çay bardagi su 2 çay kasigi tuz 2 çay kasigi tozseker Yarim tavuk bulyon 1 çay kasigi sirke YAPILIŞ TARİFİ Tavuk etlerini küçük kusbasi dograyin ![]() kiyin ![]() ![]() biberleri dörde kesip ince dograyin ![]() ![]() ![]() Sarimsaklari soyup halka halka kiyin ![]() Tavuk etlerini 1 çay bardagi su ve yumurta aki ile karistirin ![]() yumurta sarisi ekleyip harmanlayin ![]() ![]() Tencerede 2-3 çorba kasigi yagi kizdirin ![]() pembelesinceye kadar kizartin ![]() ![]() sogan, sarimsak ve biberi tavada kalan yagda biraz kavurup etlerle ekleyin ![]() daha tavada 2-3 dakika kavurun ![]() Tavayi atesten alip kavrulmus etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve tozseker serpin ![]() ve servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriAcili Tavuk Ve PirinÇ MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı domates sosu HAZIRLANIŞI Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriKÖyceĞİz UsulÜ Tavuk Dolmasi ![]() 1 tavuk 1 ![]() ![]() 1 su b ![]() 100 gr ![]() 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 tutam maydonoz tuz,karabiber sosu için: 2 diş sarımsak 1 çorba k ![]() 1 tatlı k ![]() HAZIRLANIŞI: Tencereye sıvıyağı alın ![]() ![]() Daha sonra üzerine tavuk ciğerini ekleyin ![]() ekleyip kavurun ![]() ![]() doğranmış maydanozları ve tuz,baharat ekleyip bu karışımı tavuğun içine doldurun ![]() ile dikerek kapatın ![]() bırakın ![]() kızarana kadar pişirin ![]() sarımsak ve salçayı çevirin ![]() nohutları ekleyin ![]() ![]() Fırından çıkan tavuğun dikişlerini aldıktan sonra üzerine nohutlu sosu dökerek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriTavuklu Karnabahar ![]() 1 karnabahar Sosu için: 1 çorba k ![]() 2 su b ![]() muskat tuz, karabibar sıvıyağ Üzeri için: 1 tavuk göğsü 1 soğan 1 diş sarımsak 1 kase mantar tuz, karabiber zeytinyağı kaşar p ![]() HAZIRLANIŞI: Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim ![]() fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim ![]() diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki beşamel sosu gezdirelim ![]() ve sarımsağı soteleyelim ![]() doğrayarak alalım ![]() mantarları ekleyelim ![]() sosun üzerine boşaltalım ![]() serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim ![]() bile yedirebilecek lezzette ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriTahinli Pastirmali Tavuk Sarma ![]() 1 tavuk göğsü 10 dilim pastırma 1 çay b ![]() 3 diş sarmısak 3 çorba k ![]() 1 limon yarım çay b ![]() kimyon ,tuz karabiber kırmızı biber yarım çay b ![]() HAZIRLANIŞI: Tavuk gögüs etlerini ince ince kesip fileto haline getirin ![]() tahini,limon ve zeytinyağını,cevizi,baharatları alıp çekin ![]() ayarlayın ![]() paylaştırın ![]() pastırma da koyun ![]() kürdanla tutturun ![]() çok iştah açıcı nefis bir tavuk yemeği ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriTavuklu Lahana Bohçası ![]() * 1 tavuk göğsü * 1 ![]() ![]() * 1 soğan * 1 tutam maydonoz * 1 domates * 1 tatlı k ![]() * 1 tatlı k ![]() * 2 çorba k ![]() * tuz,karabiber * sıvıyağ * su Sosu için: * 1 çorba k ![]() * 2 diş sarımsak * tuz * sıvıyağ * su Hazırlanışı : İlk olarak tavuk göğsü satır kıyması şeklinde ya da doğrayıcıdan geçirilerek tavuk kıyması elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dİğer tarfatan sosu hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriTavuk Dolması Tarifi Malzemeler 1 adet tavuk (2 kg ![]() 225 gr ![]() 250 gr ![]() Taze çekilmiş karabiber 1 çay k ![]() 90 ml ![]() ![]() 1 bağ tere 3 lt ![]() ![]() Yapılışı 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriBıldırcınlı Patlıcan Musakkası Malzeme: 4 adet kemiksiz bıldırcın 2 adet patlıcan 1 adet doğranmış soğan 8 adet domates 2 su bardağı ayçiçek yağı 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı kekik 1 su bardağı zeytinyağı acı sos Yapilisi: Bırdırcını tuzlayıp buzdolabında bekletin, daha sonra suda yıkayıp, ayçiçek yağında ağır ateşte 3 saat pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriBildircin Izgara MALZEMELER 5 adet bıldırcın Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriBildircin KaĞitta MALZEMELER 8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı tereyağı tuz bir tutam karabiber 250 gr taze mantar 1 bağ kıyılmış maydanoz ½ su bardağı et suyu 1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş HAZIRLANIŞI Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriBildircin ŞiŞ MALZEMELER 5 adet bıldırcın asma yaprağı Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Bıldırcınların tüylerini temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Tavuk Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Tavuk Yemekleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriGÜveÇte Bildircin MALZEMELER orta boy güveç için 8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın 125 gr tereyağı 1 adet küçük soğan 2 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 1 dal biberiye 4 diş sarımsak bir fincan elma sirkesi tuz karabiber HAZIRLANIŞI Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriBıldırcın Kebap MALZEMELER 4 Adet Bildircin 2 Adet Bostan Patlican 60 gr Tereyagi 1 Yemek Kasigi Un 1 Yemek Kasigi Krema 2 Yemek Kasigi Salça 1 Tutam Tuz YAPILIŞ TARİFİ Patlicani tepesinden keserek içerisini oyun ![]() patlicanlarin içerisine koyarak tepsiye alin ![]() içerisine un koyup biraz kavurun ![]() ve krema koyarak bir tasim kaynatin ![]() Içerisinde bildircin olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatip firina koyun ![]() ![]() ![]() Servis tabagina alarak sicak olarak servise sunun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriBildircin Dolmasi Malzemesi: (6 kişilik) 6 orta boy bıldırcın 1+1/2 çorba kaşığı kuşüzümü 6 çorba kaşığı tereyağ 1+1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 büyük soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak pirinç 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı tarçın 3+1/2 bardak su Hazırlanışı: Önce fırınınızı orta hararette ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri-Yemek TarifleriBildircin Tencere Kizartmasi Malzeme: 5 Bıldırcın 2 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı sade yağ 3 Defne yaprağı 1 Su bardağı et suyu Yapilisi: Bıldırcınları ütüleyiniz, iki saat asılı bırakınız, sonra içini çıkarınız, soğuk suya atınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz geçince etsuyuyla sulandırılıp süzülmüş salçayı ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|