08-26-2009
|
|
Şengül Şirin
|
Portakallı Tiramisu
Portakallı Tiramisu
Malzemeler:
- 1
5 paket kedi dili bisküvisi
- 1 adet portakal
- 1/2 portakal kabuğu (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam saf vanilya (aktarda bulabilirsiniz)
Kreması İçin:
- 1 paket labne peyniri
- 1/2 litre süt
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1
5 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
1 Önce kremayı hazırlayalım; süt, yumurta, toz şeker, un ve nişastayı katıp orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirin
2 Sıcakken 1 paket labne peynirini katıp mikserle orta hızda iyice çırpın
3 Kedili bisküvilerini ıslatmak için;1,5 su bardağı suya 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip ocakta kaynatmadan biraz ısıtın Şeker eriyince ocağı kapatın ve yarım portakalın rendelenmiş kabuğunu, 1 tutam saf vanilya ve taze sıkılmış 1 adet portakalın suyunu ekleyin, karıştırın
4 Kedili bisküvilerini bu sıvıda bekletmeden, batırıp çıkarak tiramisuyu yapacağımız kaba bir sıra halinde dizin Üzerine kremanın yarısını dökün, tekrar bir sıra ıslatılmış kedili dizip kalan kremayı da en üstüne yayın
5 Eğer porsiyonluk tiramisular yapacaksanız ve küçük kelepçeniz yoksa alüminyum folyoyu katlayıp, iki ucunu birleştirerek kendi kalıbınızı oluşturabilirsiniz
6 Ben standart alüminyum folyoyu kopartıp birkaç kat kıvırarak yaptım, bu şekilde bir porsiyona 4 adet bisküvi kullandım Yanlar için bir kedidilini ıslatmadan bıçakla ikiye böldüm Taban için bir adet bisküviyi ikiye böldüm
7 Servis yapacağınız zaman portakal dilimleri ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz
|