|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aileler, cennetleri, evlerini, getiren, haline |
![]() |
Evlerini Cennetleri Haline Getiren Aileler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlerini Cennetleri Haline Getiren Aileler...Evlerini cennetleri haline getiren aileler ![]() ![]() ![]() Hakkında Evlerini cennetleri haline getiren aileler ![]() ![]() ![]() Rabb'imiz bir kutsi ikazında şöyle hitap ediyor kullarına: - Ey kullarım! Ben zulmü kendi nefsime de haram kıldım ![]() - Ben zulmü kendi nefsime de haram kıldım ![]() ![]() Neden böyle ikazda bulunuyor? Çünkü Rabbimizin sevmediği yanlışların en başında zulüm gelmektedir ![]() ![]() ![]() Şurası da kesindir ki, zulüm her yerde kötü ve acıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan dolayı Efendimiz (sas) Hazretleri ikazını çok net şekilde yapmıştır: - Sizin hayırlınız birlikte yaşadığı ailesine hayırlı davranandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenbih'ül Gafilin'deki şu olay da bu gerçeği ifade etmektedir ![]() Bir adam gelerek sorusunu şöyle soruyor: - Ya ResulALLAH! Hangi mümin iman bakımından en mükemmel haldedir? Efendimiz'in cevabı şöyle oluyor: - Ailesiyle hangisi en güzel şekilde geçiniyorsa o iman bakımından en mükemmel haldedir ![]() Demek ki, kim mükemmel bir mümin olmak istiyorsa ailesiyle iyi geçinmeye baksın ![]() ![]() ![]() - Ailesiyle iyi geçinen insan, iman bakımından mükemmel olan insandır ![]() ![]() - Hanımlarınız size ALLAH'ın emanetleridir ![]() ![]() ![]() Çünkü kalp kırıp gönül yıkmak tamiri kolay olabilecek bir inşaat işi değildir ![]() ![]() ![]() 'İnsanların hayırsızı ailesine baskı uygulayandır ![]() - İnsanın ailesine baskı uyguladığı nasıl belli olur? Buyuruyor ki: - Kendisi eve gelince ailede gerilim başlar, evden çıkınca gerilim biterse baskı uyguladığının işareti olur ![]() Aynı tarif hanım için de geçerlidir: - Hanımın hayırlısı da bey yanına gelince huzur duyar, mutluluk hisseder ![]() ![]() Bu sebeple Tergib-i Terhib'deki hadis şöyle özetliyor aile hayatını: - Müminin dünyadaki cenneti, içinde aile hayatını yaşadığı evidir ![]() Demek ki taraflar takındıkları sevgi ve saygı tavırlarıyla dünyadaki evlerini bir bakıma cennetleri haline getirebilirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|