![]() |
Aşurenizi Buyrun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşurenizi BuyrunAŞURE MALZEMELER; 1,5 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut yarım su bardağı kurufasulye yarım su bardağı kuru üzüm 10-15 adet kuru kayısı 1 su bardağı yer fıstığı 7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum) 1 adet elma 2 su bardağı şeker tuz 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi tarçın YAPILIŞI; Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın ![]() ![]() ![]() Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın ![]() ![]() ![]() Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Altını kapatın ![]() ![]() ![]() Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşurenizi Buyrun |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşurenizi BuyrunMalzemeler; (20-25 kase) - 2 su bardağı aşurelik buğday - 1 su bardağı nohut - 1 su bardağı kuru fasulye - 1 su bardağı küp küp doğranmış kuru kayısı - 1 su bardağı küp küp doğranmış kuru üzüm - 1 su bardağı küp küp doğranmış kuru incir - 1 su bardağı soyulmuş badem - 5 su bardağı toz şeker - 30 adet kuru karanfil - Üzerini süslemek için iri cekilmis ceviz, fındık, nar tanesi (zevkinize göre) Hazırlanışı; Buğday, fasulye ve nohudu bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşurenizi Buyrun |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşurenizi Buyrun![]() MALZEMELER; * 1,5 su bardağı aşurelik buğday * yarım su bardağı nohut * yarım su bardağı kurufasulye * yarım su bardağı kuru üzüm * 10-15 adet kuru kayısı * 1 su bardağı yer fıstığı * 7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum) * 1 adet elma * 2 su bardağı şeker * tuz * 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi * tarçın YAPILIŞI; 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşurenizi Buyrun |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşurenizi Buyrun10 KİŞİLİK Malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 1,5 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi Antep fıstığı Tarçın Nar taneleri Hazırlanışı: * Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin ![]() ![]() ![]() * Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() * Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşurenizi Buyrun |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşurenizi BuyrunMALZEMELER : 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 1/2 su bardağı fıstık 4 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı karanfil 10 - 15 su bardağı Su Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri HAZIRLANIŞI : Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|