![]() |
Erzurumlu Nafiz Bey(Nafiz Kotan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurumlu Nafiz Bey(Nafiz Kotan)![]() Nafiz Kotan (1885 - 1946) Nafiz Bey 1885 yılında Erzurum’da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nafiz Kotan ayrıca kendi parasıyla 4 uçak almıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer iki uçağı daha güvenli bir yere sevk edilmesine karar verildi ve karayolu ile Polatlı’ya nakledilen uçaklar için yedek parça siparişi verildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bağışlar ile ilgili olarak Atatürk, İsmet İnönü, T ![]() ![]() ![]() Mahreci : Ankara Numarası: 5406 Kelime : 20 İnebolu’da Erzurumlu Nafiz Beyefendi’ye Hamiyyet-i vataniyeniz şayanı şükrandır ![]() ![]() 11 ![]() ![]() Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal Mahreci : Garp Cephesi Numarası: 6 Kelime: 40 İnebolu’da Tüccardan Erzurumlu Nafiz Beyefendi’ye Orduya ihda buyuruları tayyare bugün Eskişehir’e vasıl olmuştur ![]() Bilhassa takdim-i tebrikât ve teşekkürat ederim Efendim ![]() 1 Temmuz 337 Garp Cephesi Kumandanı İsmet Mahreci : Garp Cephesi Kelime : 17 Ankara’da Tüccaran-ı Mûtebereden Erzurumlu Nafiz Beyefendi’ye Bilmukabele arz-ı tebrikât eder ve istihlâs-ı vatan yolundaki mücahedemize hidamat-ı bergüzidelerinden dolayı teşekküratımı tekrar eylerim ![]() Garp Cephesi Kumandanı İsmet B ![]() ![]() ![]() Ankara Baş Kitabet Kalemi 12/5/337 270/557 Tüccardan Erzurumlu Nafiz ![]() Ordu-yu Millî’ye bu kene de bir ikinci tayyare ihdası suretiyle ibraz buyurulan hamiyetten Meclis heyet-i umumiyesi haberdar edilmiştir ![]() Beyan-ı teşekkür olunur Efendim ![]() Büyük Millet Meclisi Sanisi Adnan Aındığı Mah ![]() Tarihi: 2/2/3 Saat: 4 ![]() Mahreci : B ![]() ![]() Numarası: 78 Kelime : 20 İnebolu’da Erzurumlu Hacı Ahmedzade Nafiz Bey’e Orduya hediye buyurulan tayyarelerden dolayı Büyük Millet Meclisi n¤¤¤¤¤ beyan-ı teşekkür ederim Efendim ![]() Büyük Millet Meclisi Reis Vekili Hasan Fehmi Mahreci : Garp Cephesi Alındığı Tarih: 19 Numarası: 871 Saat: 10 ![]() Kelime : 80 Ankara’da Erzurumlu Nafiz Beyefendi’ye Orduya ihda buyurulan ve nam-ı âlilerine izafe edilen tayyare 13/5/37 tarihinde uçmuş ve Aksu’da bulunan düşman üzerine bombalar atmıştır ![]() ![]() 18/Mayıs/37 Garp Cephesi Komutanı İsmet Nafiz Bey’in uçak bağışı dışında orduya yaptığı diğer yardımlar da vardır ![]() ![]() Kastamonu Ve Havalisi Kumandanlığı Kastamonu 16 ![]() ![]() Şube 4 Adet 2948 İnebolu ‘da Tüccar Erzurumlu Nafiz Bey ‘e Dava-yı millî uğrunda mücadele-i vataniyede bulunan orduya şimdiye kadar gösterdiğiniz asar-ı hamiyet ve fedakâriye zamimeten bu kene de kolordu efradı için ihda buyurduğunuz ikiyüzüç arka çantası vü’rud ederek efrada tevzi edilmiş olmakla memleketin böyle buhranlı bir zamanında vazife-i vataniye ve hüsn-ü insaniyetin emsalinize faik bir surette ibzalinden dolayı teşekkür olunur Efendim ![]() Kastamonu Ve Havalisi Kumandanı Erzurumlu Nafiz Bey’in, bu yardımlar dışında orduya doğrudan maddi yardımları da bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() [size="2"] |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|