Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilişkilerde, iyi, olmak

İlişkilerde En İyi Olmak

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlişkilerde En İyi Olmak

İlişki çeşitleri? İlişkilerde en iyi olmaya gayret etmek

Selam arkadaşlarBugünkü konumuz ilişkilerYani aile ilişkileriticari ilişkilerdostluk ilişkileri ve tabiki en çok üzerinde düşünülen konuAşk ilişkisiBu yazımı okuduğunuzda gerçektende aşk ilişkisinin neden bizleri bu kadar düşündürdüğünü ve neden bu kadar önemli olduğunu vede tabiki nasıl olması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirizBelkide en iyi aşık biz oluruz bu yazıyı okumaklaBen çok iyi bir aşığım demiyorumAma sadece iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorumTabiki birde prensiplerimden kaynaklanan bi durumNeymiş bu prensibim durun size de söyleyeyimNe olacaksan en iyi olmalıyımAma hırs yaparak değilsahte de değilElimden geleni yapmalıyım en iyi olmak içinEminimki karşımdaki insanlarda “eh yazık elinden bu kadarı geliyor” deyip hakkımı bana teslim edebilirler J Ama öncelikle ilişki çeşitlerini ve en iyi olma yollarına bir bakalımAslında en iyi olmak beklentilere ne kadar cevap verebildiğimizle alakalıdırHer ilişkide istekler bellidirNe kadarına en azından cevap verebilirsek en iyi anneen iyi babaen iyi dosten iyi esnaf-patronen iyi eş olabilirizOkuyuneklemek istediğiniz şeyler varsada konuma yorum yapınEn iyi yorumcu siz olun J

Benim bir ailem varAnnembabamkardeşlerimçok sevdiğim büyüklerimAnnem babam ve büyüklerim için eğer ben bir evlatsam en iyi evlat ben olmalıyımBunun için yapılması gerekenler bellidirSevgisaygıdüşünceli hareketdeğer bilmek vsEn iyi evlat nasıl olunur acaba?Onların aslında bizlerden istedikleri çok şey değilOnlara değer vermekonları hatırlamaksaymaksevmekonları zor durumda bırakmayacak hareketlerde bulunmakBunları yapabiliyormusunuz?En iyi evlat sizsinizEn iyi kardeş ben olmalıyımEn iyi kardeş nasıl olunur acaba?Onlara kol kanat olmalıyımonları sevmeliyimBüyüksem onlara sevecenküçüksem saygılı davranmalıyımHatalarını gördüğümde onları uyarmalıyımKol kanat olmalıyımher zaman en büyük destekçileri ben olmalıyımEğer bunları yerine getirebiliyorsan en iyi kardeş sensinBüyüdük yaşımız geldiEvlendik ve bebelerimiz olduEğer bir bayansanız en iyi anne siz olmalısınızBir erkekseniz en iyi baba olmak durumundasınızBirde tabiki en iyi eş J Babalık ve anneliği değil ama en iyi EŞ OLMA DURUMUNU GENİŞÇE ANLATACAĞIMİnşallah forumdaki büyüklerimiz kızmazlarBu konu baya bi geniş olduğu için onu bu yazımın altına ayrıca ilave edeceğimÇünkü bazı arkadaşlarım sadece bu mevzu hakkındaki düşüncelerimi merak ediyorlarsa direk o konuyu okuyabilsinler diye J

Benim bir iş yerim varZamanında eleman olarakta çalıştım elbetteTicari ilişkiler ikiye ayrılıyorİş arkadaşlarınızla olan ilişkiniz ve cari hesap çalıştığınız diğer ticarethanelerEğer bir patronsanız her şey size kolay gelecektirPatron sizsinizdir ve elemanlarınızdan ne isterseniz yapmalarını istersinizAma maalesef o kadar basit değildirPatronluk en zor iştirNeden? Çünkü elemanlarınızı ezmemekonların hakkını vermek durumundasınızdırOnların yaptığı her işten sorumluluğunuz vardır müşterilerinize yada satıcınıza karşıBir eleman mal aldığınız yeri maddiyat olarak dolandırdıysa bu sizin sorumluluğunuzdadırBir elemanınız aynı şeyi müşterinize yapsa yada eksik işçilik yapsa buda sizin sorumluluğunuzdurElemanlarınızın hakkını adaletli bir şekilde dağıtabiliyormusunuz? Onlarla arkadaş gibi bir ilişki içindemisiniz? Müşterileriniz karşısında bir elemansınız zatenMal alımı yaptığınız yerler içinde aynısıCari iş yaptığınız her ticarethanenin elemanısınızEn iyi eleman olmak da durumundasınız aynı zamandaBunları yapabiliyorsanız en iyi Patron en iyi esnafen iyi ticaret adamı sizsinizElemansanız eğer yandınız J Çünkü verilen işleri eksiksiz yapmakişvereninizin haklarını savunmakve o işyerini temsil ettiğinizden ötürü müşteri portföyündeki ve satıcı portföyündeki insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak durumundasınızdırBunun içinde gerekli olanlar işinizle ilgili olan sağlıklı bilgilere sahip olmakgüler yüzlü olmakiş yerinizin ve müşterilerinizin hakkını savunmakBunları yapabiliyormusunuz?En iyi eleman sizsiniz

Benim arkadaşlarım varDostlarımCanım bildiğimbenim için her şeyini ortaya koyabilecek insanlar varOnların sıkıntılarını dertlerini hiç sıkılmadan dinleyebilmelieğer elimden bir şeyler geliyorsa yardımcı olabilmeliyimFikirlerine ve düşüncelerine saygı duymalıyımOnların sadece iyi günlerinde değil en acı günlerinde bile yanlarında olmalıyımÇünkü dostluklar bunu gerektirirBunları yapabiliyormusun?Onlarla en acıklı gününde içten olabiliyormusun?Onları sıkılmadan dinleyebiliyormusun?Sevinçlerine ortak olduğun kadar kötü günlerinede ortak olabiliyormusun?En iyi dosten iyi arkadaş sensin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com