|  | Kitesurfing Nedir? |  | 
|  10-06-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Kitesurfing Nedir? Nehir Yılmaz kaleme aldı    Kitesurf nedir? Türkiye'de nerede yapılır? Eğitim nereden alınabilir? Nelere dikkat etmek gerekir? “Kite” Türkçe anlamı “uçurtma” yani Kiesurfing için uçurtma sörfü diyebiliriz  Daha da açmak gerekirse; ayaklarınıza taktığınız bir  kayakla gövdenizdeki kontrol kitine bağlı bir uçurtmanın rüzgar  yardımıyla sürüklenmesiyle yapılan sörf diye özetleyebiliriz  Bu sporu  yapabilmek için rüzgara, sonra rüzgarın bolca estiği bir denize  ihtiyacınız var  Türkiye de kitesurf yapılabilecek birçok rüzgarlı kıyı  bulunuyor  Alaçatı başta olmak üzere en ideal yerler Gökova ve Gökçeada… Nasıl Yapılır? Uçurtma aslında paraşüt mantığıyla çalışıyor rüzgarı altına alıyor ve ne yapmak istediğinize göre sürükleniyor ya da zıplayabiliyorsunuz  Çeşidine göre 2 ya da 4 iple uçurtma gövdenizdeki kontrol kitine  bağlanır    Bu iplerle uçurtmayı kontrol edebilirsiniz yani ipleri sağa  çekerseniz uçurtma sağa sola çekerseniz sola gider  Diğer bir ekipman  ise board yani kayağınız  İki yönlü kayaklar başlangıç için öneriliyor  Daha ileri seviyede ise tek yönlü kayakları kullanmak mümkün  Kitesörf’ü  çekici kılan estetiği,hızı ve zıplarken vermiş olduğu uçma hissi    Bizde bu spor on yıldan uzun bir süre önce Alaçatı da başladı ve hızla  Türkiye’nin birçok kıyısına yayıldı  İlk önce snowboard ve sörfcülerin  dikkatini çekti, yurtdışından getirilen sınırlı sayıda malzemeyle birkaç  kişiyle yapıldı  Eğitimde Neler Öğretilir? Dikkat çeken bu sporun eğitimsiz yapılmasının tehlikeli olduğu anlaşılınca, yabancı eğitmenlerden ders alınabilecek şekilde sörfçüler organize oldu  Bugün yerli ve yabancı birçok kişiden sörf okullarında  eğitim almak mümkün  Ancak hemen öğrenilebilecek bir spor değil biraz  zaman ayırmanız ve sabırlı olmanız gerekiyor  Eğitimlerde öncelikle sporcuya uçurtmayı kontrol etmek öğretiliyor  Derin olmayan suda uçurtmayı bir sağa bir sola kontrolü kaybetmeden  yarım ay çizmeye çalışmak bazen sıkıcı olsa da çok önemli  Bu tekrarı  yapmak belki de tüm gününüzü alabilir  Bu aşama sonrası uçurtma  havadayken kayağın üzerine çıkmaya çalışmak eğlenceli bir o kadar yorucu  kısmı  Kayağın üzerine çıkmayı başardıysanız önce ileri geri  sürüklenerek gitmeyi öğrenmeniz gerekiyor  Ardından kayaktan inmeden  dönüş yapmayı başardığınızda zıplayarak dönmeye çalışmak biraz daha  kolaylaşıyor  Bol bol pratik yapmak gerekli… Tabi bu esnada metrelerce  havadan suya çarpmayı, yüksek bir hızla giderken derin olmayan suda dibe  çakılma risklerini de bilmek gerekiyor  Eğitimler genelde 3 gün sürüyor  tabi ilk seviye  Sonrası size kalmış  Kite yani uçurtmayla denizde Kitesurfing, karda snowboarding ve çölde paten benzeri özel malzemeyle yapılan powerkiting yapabilirsiniz… Nereden Eğitim Alınır? Alaçatı’daki neredeyse tüm sörf okullarında eğitim alabilirsiniz  İstanbul Burç Beach’de Bukla Tur [Kayıtlı Kullanıcılarımız içindir  Kayıt Olmak Ve Bize Katılmak İçin Tıklayın    ]   ve Gökovada da [Kayıtlı Kullanıcılarımız içindir  Kayıt Olmak Ve Bize Katılmak İçin Tıklayın    ]    adresinden, Gökçeada Crazy Island Surf Clup (286)898 10 11 ve Gökçeada  Sörf Eğitim Merkezi (286)898 10 22 diğer başvurabileceğiniz merkezler…  | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |