![]() |
Pestil... |
![]() |
![]() |
#1 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Pestil...Damat, gelini çok uzaklara götürüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() gelinle damadın bindiği arabayı başka arabalarla takip memleketlerine öneceklerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klakson sesleri ortalığı velveleye verirken, anne kızının camdan gördüğü son hayalini hafızasına kızgın demirle vurulmuş bir damga gibi yedirdi ![]() O gece boyunca gözüne uyku girmeyen anne sabaha karşı bir köşede sızıp kaldı ![]() Ayrılığın taze acısıyla uyandığında büfenin önüne gitti ![]() ![]() Mektubu alıp merak ve sevinçten titreyerek köşesine döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Annem, Sana çok şey anlatacağım ![]() ![]() Belki sen hatırlamayacaksın bile ![]() Yıllar önceydi ![]() ![]() Komşumuz Hayriye teyze pestil getirmişti biraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yesin kızım…Üzülmesin…Ben pestil sevmem ![]() ![]() Ne anneannemin “hani annene?” diyen sesini, ne “Ben pestil sevmem…” diyen sesini unuttum ![]() Sen pestili çok severdin anneciğim… Sana pestilden ayırmamış olmanın acısını yıllarca çektim ![]() ![]() Bomboş ellerim hep dert oldu bana ![]() Parmaklarımın ucunda olsun bir parçacık kalması için neler feda etmezdim anneciğim ![]() Annem, Şimdi mutfağa gir ![]() ![]() ![]() ![]() Ne olursun, bir lokmacık atıver ağzına… Anne mektubu göğsüne bastırıp koşar adımlarla mutfağa girdi… Gözyaşları ile ıslanmış birkaç lokma pestili ağzına attı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|