|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, denir, görevleri, hakkında, itfaiye, itfaiyenin, nelerdir, neye, önemi |
![]() |
İtfaiye Nedir? İtfaiye Neye Denir? İtfaiyenin Görevleri Nelerdir Önemi Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtfaiye Nedir? İtfaiye Neye Denir? İtfaiyenin Görevleri Nelerdir Önemi Hakkında Bilgilütfen sorumun cevabını verin |
![]() |
![]() |
![]() |
İtfaiye Nedir? İtfaiye Neye Denir? İtfaiyenin Görevleri Nelerdir Önemi Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtfaiye Nedir? İtfaiye Neye Denir? İtfaiyenin Görevleri Nelerdir Önemi Hakkında BilgiAlıntı: xxdominalxx´isimli üyeden Alıntı lütfen sorumun cevabını verin Buyrun Sorunuzun Cevabı Vikipedi, özgür ansiklopedi Ayrıca detay için tıklayınız Forumsinsi ABD Hava Kuvvetleri'nden havacılar eğitim amacıyla oluşturulmuş bir yangını söndürürken ![]() İtfaiye Türkçeye, söndürmek anlamına gelen Arapça kökenli itfa etmek sözcüğünden girmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İtfaiyecilikte uzmanlaşmak için uzun bir eğitim ve alıştırma sürecinden geçilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İtfaiye personeline eğitim, İç İşleri Bakanlığı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından verilir ![]() ![]() ![]() İtfaiyecilik mesleki eğitimi akademik olarak Kocaeli, Akdeniz, İstanbul, Ege, Karabük, Çanakkale 18 Mart ve Uludağ Üniversitelerinde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı adı altında iki yıllık önlisans eğitimi sonrasında teknikerlik düzeyinde verilmektedir ![]() İtfaiyenin özdeşleştiği "yangınla mücadelenin" 3 temel amacı vardır ![]() ![]() Yangınla mücadelenin yolları ise; önlemek, korunmak, kurtarmak, malların korunması ve son olarak da yangının kontrolüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye'de telefon numarası 110'dur ve her türlü telefondan ücretsiz aranabilmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|