Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haçova, hakkında, tanımı, zaferi

Haçova Zaferi Haçova Zaferi Hakkında Haçova Zaferi Tanımı Haçova Zaferi Nedir?

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haçova Zaferi Haçova Zaferi Hakkında Haçova Zaferi Tanımı Haçova Zaferi Nedir?

Haçova Zaferi Haçova Zaferi Hakkında Haçova Zaferi Tanımı Haçova Zaferi Nedir? Haçova Zaferi
Haçova Zaferi Haçova Zaferi Hakkında Haçova Zaferi Tanımı Haçova Zaferi Nedir? Eiri Kalesi'nin fethinden sonra, Osmanli birlikleri ilerleyerek 15 Ekim 1596 günü Haçova'da Avrupa ordusuyla kariilaiti Bu ordu da Avusturya, Alman, Erdel, ispanyol, Fransiz, Çek ve Leh kuvvetleri vardi Avusturya Ariidükü Maxmilien komutasindaki düiman kuvvetleri ile yapilan savaita Osmanli birlikleri, düiman birliklerinin tüfek atiilarina maruz kaldi Pek çok askerimiz iehit oldu

Ordu merkezinin ele geçirilip padiiahin ayrildiii haberi yayildi Ancak bu geliimelerden haberi olmayan akincilar canla baila savaia devam ediyordu Yalnizca bu akinci birliklerinin mücadelesi bile düiman ordusunun daiilmasina yetti ve kazanilan Haçova Zaferi ile Osmanlilara Viyana yolu açildi (26 Ekim 1596)Haçova Savaii'ndan sonra Sultan Üçüncü Mehmed istanbul'a döndü

Avusturya Cephesi'ne Satirci Mehmed Paia atanmiiti Tata Kalesi'ni geri almayi baiaran Satirci Mehmed Paia, Budin'in kuzeyindeki Vaç bölgesinde düiman kuvvetleri kariisinda baiarili olamadi Bu arada Avusturya temsilcileri ile bir barii antlaimasi yapilmaya çaliiildiysa da, olumlu bir sonuç alinamadi Bir süre sonra Avusturya kuvvetleri Kanuni Sultan Süleyman zamaninda fethedilen Yanikkale'yi (Raab Kalesi) ele geçirdiler (1598)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com