![]() |
Bir Münazara İslam-İ Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Münazara İslam-İ HikayelerBir gün Ebu Bekir Sıddık (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Münazara İslam-i HikayelerHz ![]() ![]() ![]() -Ya Ali sen buyur, gir dedi ![]() O da cevap verip, aralarında, aşağıdaki uzun konuşma oldu: -Ya Ebu Bekir! Sen önce gir ki, her iyilikte önde olan, her hayırlı işte ileri olan, herkesi geçen sensin ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Sen önce gir ki! Resulüllah'a (s ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() -Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() ![]() "Ümmetimden, Ebu Bekir'den daha üstün bir kimsenin üzerine güneş doğmadı" buyurdu ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Ben, senin önüne nasıl geçebilirim ki, Resulüllah (s ![]() ![]() ![]() "Kadınların en iyisini, erkeklerin en iyisine verdim" buyurdu ![]() Hz ![]() ![]() - Ben, senin önüne geçemem ![]() ![]() ![]() "İbrahim(a ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Ben, senin önüne geçemem ![]() ![]() ![]() 'Adem (a ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() - Senin önünde gidemem ![]() ![]() ![]() "Ya Rabbi! Beni en çok seven ve ashabımın en iyisi kimdir? dedi ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Ben, senin önüne geçemem ![]() ![]() ![]() "Yarın sancağı öyle bir kimseye veririm ki, Allahü Teala onu sever ![]() ![]() Hz ![]() ![]() - Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Cennetin kapıları üzerinde 'Ebu Bekir Habibullah' yazılıdır" buyurdu ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() 'Bu bayrak Melik-i Galibin, Ali Bin Ebi Talib'e hediyesidir' buyurdu ![]() Hz ![]() ![]() - Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Ya Eba Bekir, sen benim gören gözüm ve bilen gönlüm yerindesin" ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Kıyamet günü Ali cennet hayvanlarından birine binmiş olarak gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Ben, senin geçemem ![]() ![]() ![]() "Kıyamet günü, Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan adındaki melek Cennete girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Ali kıyamet günü benim yanımdadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Ben, senden önce giremem ![]() ![]() ![]() "Ebu Bekir'in imanı, bütün mü'minlerin imanı ile tartılsa, Ebu Bekir'in imanı ağır gelir" buyurdu ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır ![]() Hz ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Ben sadıklığın şehriyim ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Kıyamet günü Ali bir ata biner, görenler, acaba bu hangi peygamberdir? Derler ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Ben ve Ebu Bekir, bir topraktanız ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Allahü Teala, ey Cennet! Senin dört köşeni, dört kimse ile bezerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Sekiz Cennetten şöyle ses gelir'Ebu Bekir! Sevdiklerinle birlikte gel, hepiniz Cennete girin ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Ben bir ağaca benzerim,Fatıma bunun kökü,Ali gövdesi, Hasan ve Hüseyin meyvesidir ![]() Hz ![]() ![]() Ben, senin önüne nasıl geçerim ![]() ![]() ![]() "Allahü Teala Ebu Bekirin bütün kusurlarını affetsin ![]() ![]() ![]() ![]() Resulüllah(s ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey kardeşlerim Ebu Bekir ve Ali! Artık içeri girin ![]() ![]() ![]() ![]() İkisi birbirine sarılıp, birlikte Resulullah'ın(s ![]() ![]() ![]() Resulullah'ın(s ![]() ![]() -Allahü Teala ikinize de yüzbinlerce rahmet etsin ![]() ![]() Hz ![]() -Ya Resulallah(s ![]() ![]() ![]() Hz ![]() -Ya Resulallah (s ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() -Ben, senin düşmanlarına Kevser havzından su vermem, buyurdu ![]() Hz ![]() -Ben, senin düşmanlarını Sırat üzerinden geçirmem, buyurdu ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Dört Büyük Halife,Şemsüddin Ahmed Efendi, Bedir Yayınevi,1974 |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|