![]() |
'Sağlıklı Ürün' Yalanları Ve Gerçekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() 'Sağlıklı Ürün' Yalanları Ve Gerçekleri![]() 'SAĞLIKLI ÜRÜN' YALANLARI VE GERÇEKLER Ürünlerini sağlıklı olarak pazarlayan markaların 'az yağlı yiyecekler daha sağlıklı', 'vitamin takviyesiyle uzun ve sağlıklı yaşam mümkün' ve 'tam tahıllı mamuller kilo kayettirir' tezleri doğru mu? Sağlıklı ve uzun hayat vaat eden ürünler mercek altında ![]() Ürünlerini pazarlamak amacıyla bilimi kullanan markaların reklamlarına ne kadar güvenilebileceğini bilim adamlarıyla sorgulayan Focus ekibi, 'az yağlı yiyecekler daha sağlıklıdır', 'vitamin takviyesiyle uzun ve sağlıklı bir yaşam mümkün' ve 'tam tahıllı mamuller kilo kaybına yardım eder' tezlerinin gerçekliğini araştırdı Az yağlı gıdalar İddialar: Az yağlı yiyecekler daha sağlıklı ve kalori-kontrollü diyetin bir parçası olarak kilo vermenize yardım ediyor ![]() Gerçek: Az yağlı olarak etiketlenen ürünün ağırlık başına yüzde 3'ten daha az yağ içermesi gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vitaminler Vitamin takviyeleri daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenize yardım ediyor, konsantrasyonunuzu destekliyor ![]() İddialar: Gerçek: Belirli grup insanlar vitamin takviyelerinden fayda görebilir; örneğin hamile kadınlar folik asit alarak bebeklerinde omurganın arka kısmında (gelişim kusuruna bağlı) doğuştan olan açıklık riskini azaltabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tahıllar Tam tahıllar kilo vermenize yardım eder, sağlıklı kan şekeri seviyesini sürdürür ve önemli bir lif kaynağıdır ![]() ![]() İddialar: Gerçek: Günde 25 gram lif yemeliyiz, fakat hepsini tam tahıllardan karşılamamız gerekmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağrı kesiciler Markalı ağrı kesiciler direkt olarak belirli ağrıları hedefliyor ve sıradan ağrı ilaçlarından daha iyi işliyor ![]() İddialar: Gerçek: Aspirin, parasetamol ve ibuprofen gibi sadece 3 tane reçeteyle satılmayan ağrı kesici var ![]() ![]() ![]() ![]() Detoks ürünleri Vücudunuzu zararlı toksinlerden temizleme, sizin yeniden canlanmanıza ve yenilenmenize yardım ediyor ![]() İddialar: Gerçek: Çeşitli detoks ürünleri satan şirketler, her zaman zararlı toksinlerin gerçekte ne olduğu hakkında çok şüpheli konuşuyorlar ![]() ![]() ![]() ![]()
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|