09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yazın Hamurişi Yemekten Kaçının
Dr Erdoğan Taş, özellikle çocuklar, yaşlılar, tansiyon, şeker, kalp, akciğer ve değişik deri hastalığı olan kişilerin artan sıcaklar ve güneş ışığının zararlı etkilerinden kendilerini daha fazla korumaları gerektiğini söyledi
Yaz sıcaklarından korunabilmek için enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol bol tüketilmesi gerektiğini ifade eden Taş, şöyle konuştu:
"Yaz aylarında tüketilen yağlı ve hamurlu yiyecekler, aşırı sıcaklarda vücutta yorgunluğa, baş ağrısı ve tansiyona neden olur Sıcağa maruz kalan ve fenalaşan hastalar derhal serin yere alınmalı, sıkı kıyafetlerin gevşetilmesi, aşırı giyinilmişse kıyafetlerin azaltılması, ağızdan sıvı verilmesi, vücut ısısını düşürecek şekilde pansuman yapılması, evde ise ılık duş yaptırılması gerektir "
|
|
|