![]() |
Hafif Tatlı: Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafif Tatlı: DondurmaDondurma lezzetli bir tatlı olduğu kadar içerik yönünden de zengin bir yiyecek ![]() ![]() ![]() Kış aylarındaki kalın ve ağır kıyafetler yaz aylarında ince ve hafif kıyafetlere dönüştüğünde manav reyonları renklenir ![]() ![]() ![]() Yaz aylarında meyve ve sebzeler sofralarda daha fazla yer alıyor ![]() ![]() Dondurma teknolojisi ve tüketici beğenisi birleşince aslında artık kış aylarında da ciddi ölçüde dondurma tüketmeye başladık ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurma ağır tatlıların bolca tüketildiği ülkemizde hafifliğiyle dikkat çekici bir noktada yer alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin; 100 gram baklava ortalama 400 kilo kalori içerirken bu değer 100 gram dondurmada sadece 174 kilo kalori ![]() ![]() Kalsiyum zengini Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Gamze Akbulut’a göre dondurma aynı zamanda kalsiyum açısından da oldukça zengin ![]() ![]() ![]() İçerdiği A, D, K ve B grubu vitaminler ve kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller yönünden de oldukça zengin bir yiyecek ![]() Özellikle çocukluk ve ergenlik dönemindeki bireylerin, dondurma tüketerek günlük kalsiyum gereksinimlerini karşılayabildiklerine işaret eden Akbulut, yetişkin bireylerin ise günde bir adet 150 gramlık orta boy kase dondurma tüketerek, günlük kalsiyum gereksinimin yüzde 22’sini karşılayabileceklerine işaret ediyor ![]() İşte tüm bu sebeplerle artık kalorisine ve sağlığına dikkat eden tüketiciler de bol kalorili tatlılar yerine, hem sindirim hem de kalori açısından çok daha avantajlı olan dondurmaya yöneldi diyor ![]() Diyetlerde kolaylık sağlıyor Benim gözlemlerim de bu yönde, dondurma formuna dikkat edenlerin ilk tatlı tercihi oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilara Koçak / Milliyet |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|