![]() |
''Anne Ben Aşık Oldum!'' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ''Anne Ben Aşık Oldum!''Anaokulunda ilk aşk belirtileri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklar cinsiyetlerinin aksi yönde sevgilere yönelirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebeveynle özdeşim kurmak Aşık olduğunu söyleyerek karşınızda duran çocuğunuza bakarken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl tepkiler vermeli ve ne yapmalı? Her ne olursa olsun çocuğunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstelik ona önem vermek ve onu dinlemek daha pek çok açıdan önemlidir: • Sağlıklı bir iletişimin temeli öncelikle dinlemekten geçer ![]() ![]() • Çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimine saygı göstermek ![]() ![]() • Kendine güven duyan bir birey olması için asla alay etmemeli ![]() ![]() • Size güven duymasını sağlamanız önemlidir ![]() ![]() ![]() • Onu dinlemeniz ![]() ![]() • Siz onu dinlediğiniz için o da sizi dinler ve fikirlerinize önem verir ![]() • Duygu ve düşüncelerini ifade etmekten sıkılmaz ![]() ![]() ![]() • Birbirine önem veren ![]() ![]() Sonuç olarak çocuğunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Suçluluk duyuyorsa ![]() • Sizinle konuşmaktan kaçınıyorsa ![]() • Size öfkeli davranıyorsa ![]() • Artık aşkından ya da duygularından bahsetmiyorsa ![]() ![]() Öneriler Çocuğunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Samimi ve dürüst olun ![]() • İnanmadığınız bir konuda çocuğunuzu ikna etmeye çalışmayın ![]() • Çocuğunuza zaman ayırın ![]() ![]() ![]() • Olur olmaz yerde çocuğunuzun size anlattıklarını başkalarına anlatmayın ![]() • Duygularıyla alay etmeyin ve başkalarının da alay etmesine izin vermeyin ![]() • Çocuğunuzun küçük olması demek yaşadıklarını da küçük görmenize yol açmamalı ![]() ![]() • Çocuğunuz kendi anlatmak istediği sürece onu dinleyin ve yargılamalarda bulunmayın ![]() ![]() ![]() ![]() • O anlatmadıkça durup durup aşkından konu açmayın ve zorla anlattırmaya çalışmayın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|