Prof. Dr. Sinsi
|
Çekme Helva Tarifleri
Çekme Helva (Ev Yapımı)
Malzemeler:
- 250 gr tereyagi
- 250 gr pudrasekeri
- 1 kilo un(6 su bardagi)
Hazırlanışı:
Unu genisce bir firin tepsisine bosaltalim,firinimizin derecesini 170 e getirip isitalim Tepsiyi firina sürelim,arada bir karistirarak yaklasik 1 saat kavuralim,Unun rengi degismemeli yani beyaz olarak kalmali cok hafif renk degistirirse cok önemli degil ama rengi esmerlesmemeli daha sonra unu firindan alalim ve ince süt süzekleri vardir tel veya plastik olur ondan unu eleyelim,elenen sicak unu sermek icin kullanacagimiz tepsiye eliyoruz Oda sicakligindaki tereyagini küp küp dograyarak sicak unun icine ilave ediyoruz,pudrasekerini de eleyerek ilave ediyoruz sicak olan unu ve pudra sekerini ellerimizle güzelce yoguruyoruz Bütün malzemenin iyice birbirine karismasi,tereyaginin erimesi gerekiyor tamamen malzemeler karisinca ellerimizin avuc icleri ile güzelce bastirarak tepsiye seriyoruz,yalniz cok iyi bastirmamiz gerekli tepsiye ki kesince kalip kalip dagilmadan tepsiden alabilelim Iliyinca baklava dilimler gibi dilimlenerek servis edilir

|