Tavuklu Kuskus Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kuskus Pilavı



Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı et oküp doğranmış)
1 adet taze yeşil soğan (incecik kıyılmış)
2 adet yeşil sivri biber (ince halka biçiminde dilimlenmiş)
1 adet orta boy domates (tavla zarı küp doğranmış)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
3 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz, karabiber)

YapılIşı: Öncelikle orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, hafif kızınca ince kıyılmış yeşil soğan ve yeşil biberleri ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım Sonra da ufak kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edelim ve 7-8 dakika karıştırarak kavuralım Şimdi de domatesleri katıp, şöyle bir çevirelim ve artık kuskusu tencereye aktaralım Hemen üzerine ılık su ile beraber, tuz ve karabiberi ekleyelim Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Yemeği ocaktan alalım ve tencerenin kapağını hiç açmadan 10 dakika kadar demlendirelim Sonra tahta kaşıkla hafifçe altüst edip, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.