Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpacık, bahçıvan, kebabı, kişilik, soğanlı

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)




MALZEMELER

1 kg kuşbaşı kuzu eti

30 adet arpacık soğanı

3 çorba kaşığı tereyağı

2 adet orta boy domates

2 adet havuç

250 gr sultani

bezelye

Tuz, karabiber

Kırmızı pul biber

1/2 demet dereotu

HAZIRLANIŞI

Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin

Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz)

Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.