Karatavuk Yahnisi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karatavuk Yahnisi




KARATAVUK YAHNİSİ

=MALZEMELER=

3 Karatavuk

1 Şalgam

2 Patates

1 Yumurta

10 Mantar

1 Kepçe etsuyu

Tuz, biber, şeker, hardal

1 Havuç

=HAZIRLANIŞI=

Karatavukları temizleyiniz, ayaklarından asınız, ertesi günü gagalarıyla tırnak uçlarını kesiniz, gözlerini çıkarınız, içlerini temizleyip herbirini dörde bölünüz Soğan suyuna yatırınız

Haşlanmış patatesleri presten geçiriniz, tuz, biber ve şekerle iyice dövdükten sonra tencereye koyunuz, çiğ yumurta sarısı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıp et suyu ile boza kıvamında sulandırdıktan sonra süzünüz Sonra hafif ateşte birkaç dakika çevirip indiriniz, sıcak olarak muhafaza ediniz

önceden dörde ayırıp soğan suyuna batırdığınız kuşları, biraz tereyağı ve fındık büyüklüğünde doğranmış şalgam ve havuçla tencereye koyup etsuyuyla ıslatınız Kapağı kapayıp orta ateşte yarım saat yavaş yavaş pişirerek mantar ekleyip beş dakika sonra indiriniz Tabağa aldığınız zaman salçaya bir kahve kaşığı hardal karıştırıp üzerine gezdiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.