![]() |
Fırında İçli Köfte..Kolay İçli Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında İçli Köfte..Kolay İçli KöfteFırında İçli Köfte ![]() Malzemeler, 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı süt 1 kg ![]() 1 tane büyükçe soğan 3 tane büyükçe patates 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz karabiber pul biber 100 gr tereyağ Hazırlanışı, 1,5 bardağı ılık süt ile bulguru ıslatıp şişmeye bırakın ![]() Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ![]() Harcını hazırlamak için soğanları küp küp doğrayın ![]() Teflon tavada kıymayı 3-4 dakika kavurun ![]() Soğanları tavaya ekleyip, kavurmaya devam edin ![]() Kıyma suyunu çekmeye yakın baharatlarını ilave edin ![]() 2 dakika daha kavurup ocaktan alın ![]() Bulguru ve patatesi derin bir yoğurma kabına alın ![]() Un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın ![]() Ardından yarım su bardağı ılık sütü ekleyin ![]() İyice yoğurduktan sonra hamuru ikiye bölün ![]() Isıya dayanıklı cam tepsinin tabanına hamurun bir parçasını yayın ![]() Kıymalı harcı hamurun üzerine eşit miktarda serpiştirin ![]() Hamurun diğer parçasını harcın üzerine yayıp, kaşıkla bastırın ![]() Tereyağı tavada eritin ![]() Bıçağın ucunu tereyağa batırıp içli köfteyi dilimleyin ![]() Kalan tereyağını köftenin üzerinde gezdirin ![]() Tepsiyi fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|