Kuru Fasülyeli Yahni

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Fasülyeli Yahni



KURU FASULYELİ YAHNİ TARİFİ

40 arpacık soğan
1 kilo koyun eti
5 kaşık margarin
250 gram kuru fasulye
1 kaşık domates salçası
1 kırmızı dolmalık biber
tuz

YAPILIŞI: Kuru fasulye bir gece evvel suya konup ertesi güne kadar bırakılır Yemek pişirileceği zaman bir tencereye margarin ile koyun eti beraber konur Et hafifçe kızarana kadar bu yağda kavrulur

Arpacık soğanları ayıklanıp aynı tencereye konur ve biraz da onlar kavrulur Daha sonra bir fincan su içinde ezilip eritilmiş salça, 2 bardak su, sekiz parçaya bölünen 1 kırmızı dolmalık biber ve geceden ıslatılmış kuru fasulye ile biraz tuz konur Tencerenin kapağı kapanır 1 saat yüksek ateşte pişirilir Bir servis tabağına alınır ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.