Balkabakli Puding |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabakli PudingBALKABAKLI PUDİNG Malzemeler: 1lt süt 1 su bardağı toz şeker 1 pk vanilya2 yemek (çorba) kaşığı tepeleme un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta Üzeri için; 1 kg balkabağı2 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı su Yapılışı: Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir çırpma teliyle karıştırarak, orta ateşte puding pişiriniz Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız geniş bir cam fırın kabına dökünüz ve soğumaya bırakınız![]() Diğer yanda küçük doğradığınız kabakları toz şekeri, suyu ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Pişen kabakları bir çatalla veya karıştırıcı ile püre haline getirip, tekrar pişirmeye devam ediniz Nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırıp kıvamını akıcı bir hale getiriniz ![]() Kaynamakta olan kabak püresine nişastayı karıştırarak ilave ediniz ve 3 dakika daha pişirip ocaktan alınız Soğumuş olan pudingin üzerine kabak püresini dökerek kaşıkla düzeltiniz Üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz Dilerseniz Hindistan ceviziyle de süsleyip servis yapabilirsiniz Çok hafif bir tatlı oluyor![]() Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|