![]() |
Bir Testiye Bir Adam! |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Bir Testiye Bir Adam!Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerini çocukken İsmail Fakirullah hazretlerine teslim ederler ![]() -Çekil bakayım önümden be çocuk! diyerek İbrahim Hakkı'yı azarlayarak atını çeşmeye sürer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlayarak dergaha gelir Küçük İbrahim ağlayarak hocasının huzuruna gelir ve durumu anlatır ![]() -Testini kıran atlıya sen bir şey söyledin mi? -Hayır, der, hiçbir şey söylemedim ![]() -Çabuk git ve o adama bir-iki laf söyle! Zavallı İbrahim, gider ve çeşmenin başında atını tımar etmeye başlayan adamın yanına varıp bekler ![]() ![]() Dönüp geldiğinde hocası Fakirullah hazretleri sorar: -Ona bir şeyler söyleyebildin mi evladım? -Söyleyemedim efendim; niyetlendim, lakin bir türlü ağır bir söz sarf edemedim! Hocası birden celallenir: -Sana diyorum İbrahim! Çabuk git ve o adama bir şeyler söyle! Yoksa sonu felaket olacak! ![]() ![]() "Allahü teala cezalandırdı!" İbrahim Hakkı bu defa kararlı olarak koşup çeşmenin başına gelir ![]() ![]() -Vah vah! Bir testiye bir adam! Üzüldüm buna doğrusu! der ![]() "O adam, İbrahim Hakkı'ya zulmetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|