![]() |
Himmet-Vesile- Mürşide Hürmet-2 |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Himmet-Vesile- Mürşide Hürmet-2HİMMET-VESİLE- MÜRŞİDE HÜRMET-2 ALPEREN GÜRBÜZER Allah’a gidilen yolda Allah dostları vesile olmak işleridir ![]() ![]() ![]() ![]() -İzzet ve celalime yemin ederim ki, senin zürriyetinden gelecek son peygamberdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bak oğul! İmam Şafii güneş gibidir nice insanlara fayda vesilesidir ![]() ![]() Değil avam , havas dahi vesile edinmiş; İmam Ebu’l Hasen Eş Şazeli İmamı Gazali’nin ruhaniyetine yönelerek Rabbül Alemin’e niyazda bulunurdu, vesile çünkü şefaatin adıdır, aynı zamanda Yakin kulların hatırına ve bereketine Allah’dan niyazda bulunmaktır ![]() ![]() ![]() Vesileye itiraz edenler Fatiha’yı Şerifte geçen ‘yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım isteriz’ ayetini delil gösterirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevginin kaynağı Allah, o halde yaratılanı da sevmek bir noktada Allah’ı sevmek gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sizleri şahit tutarak onların hepsini affettim ![]() - Ya Rabbi! İçlerinden biri var ki onlarla beraber, ama bir ihtiyaç için aralarında bulunuyor, onuda mı affettin? Allah-ü Teala: - Olsun, onlar öyle bir topluluktur ki onlarla oturan asi olmaz, onu da affettim’ diye buyuruyor(Buhari, Müslim) Bediüzzaman da bu meyanda; en edna bir sufinin, mensup olduğu silsileyi şerifeye ve kutbul aktab kabül ettiği mürşidine muhabbet duymasıyla imanını kurtarabileceğini, günaha girerse küfre girmeyeceğini müjdelemiştir ![]() Hadisi Kudsi de: Benim için birbirlerini sevenler nerede? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bu mahşer gününde onları kendi rahmet gölgemde gölgelendireceğim (Müslim) buyruluyor ![]() Yine Rasulü Ekrem(s ![]() ![]() ![]() Ebu Zer(r ![]() - Ya Rasulüllah! Hayırlı bir cemaati sevdiği halde, onlar gibi amel etmezse, ya da güç yetiremiyorsa onun hakkında ne buyurursunuz? Rasulüllah(s ![]() ![]() -Ey Ebu Zer! Sen sevdiklerinle beraber olacaksın ![]() Ebu Zer(r ![]() - Ya Rasulullah, şüphesiz ben Allah ve Rasulünü seviyorum ![]() Efendimiz(s ![]() ![]() -Muhakkak ki sen sevdiklerinle berabersin diye beyanda bulundu ![]() Tabiî ki sevgi dilde kalmamalı ta kalbe inmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü Teala : - Ey Habibim! Dile benden ne dilersen dile? Efendimiz(s ![]() ![]() _ Allah’ım senden sevgini, seni sevenlerin sevgisine ulaştıracak amellerin sevgisini diliyorum ![]() ![]()
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|