Mayalı Sandviç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayalı Sandviç TarifiMayalı Sandviç Tarifi Mayalı Sandviç nasıl yapılır Malzemeler 4 bardak beyaz un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1½ tatlı kaşığı instant kuru maya 2 silme çorba kaşığı şeker ¼ bardak zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak süt ![]() Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çatalla çırpılmış 1 çorba kaşığı susam Mayalı Sandviç Yapılışı 1 unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı, zeytinyağını ve tereyağını karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır![]() 2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır![]() 3 Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin![]() 4 Hamuru 10 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin![]() 5 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın![]() 6 Mayalanan somunların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp susam serpin 7 Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstleri pembeleşinceye kadar pişirin |
|
Mayalı Sandviç Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayalı Sandviç TarifiEKMEK MAKİNESİNDE SANDVİÇ POĞAÇA mayalı hamurlu olan tarifleri elde yoğurup,mayalanmasını tutturmak hep uğraştırıcı gelmiştir bana bende artık normal mayalı tarifleri ekmek makinesine uyarlayarak pizza,pide ve poğaça hamurlarımı ekmek makinamın hamur programında hazırlıyorum üstelikte elde hazırladığım mayalı hamurlardan çok daha iyi sonuç alıyorum![]() ![]() ![]() poğaçanın lezzetine gelince hiç beklemeden deneyin derim ben ![]() ![]() ![]() 3 su bardağı un 1 paket dr oetker instant maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 yumurta(bir kapta hafifçe çırpılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz şeker yarım çay bardağı ayçiçek yağı iç malzeme için 100 gr beyaz peynir 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz ekmek makinesinin kabına sırasıyla su,süt,tuz,şeker,yumurta,yağ,un ve mayayı ekleyip hamur yoğurma programında makineyi çalıştırıyoruz ![]() program sona erdikten sonra kabı makineden çıkartıyoruz elimizi hafifçe unlayıp hamuru bir kaba alıyoruz![]() yine ellerimizi arada hafifçe unlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz ![]() yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz 10 dk tepsi mayasının gelmesini bekleyip,ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz![]() iç malzeme için peynir ve maydanozu bir kapta karıştırıyoruz ![]() pişen sandviçlerimizin ortasından tam kopmayacak şekilde kesiyoruz peynirli harcımızı ortalarına paylaştırdıktan sonra servis tabaklarına alarak servis yapıyoruz![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|