![]() |
Çoban Ve Ağaç Adlı Dini Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Ve Ağaç Adlı Dini HikayeÇOBAN VE AĞAÇ Adlı Dini Hikaye Yaşlı çoban sürüsünü otlatmak için yaylaya çıktığında tepeye yakın bir elma ağacının altında dinlenir ve eğer mevsimiyse, onunla konuşarak: "Hadi bakalım evladım, derdi ![]() ![]() Ve bir elma düşerdi, en güzelinden, en olgunundan ![]() ![]() Çoban, bu ağacı yirmi yıl kadar önce diktiğinde sık sık sular, bunun için de büyükçe bir güğüme doldurduğu abdest suyundan geriye kalanı kullanırdı ![]() ![]() ![]() ![]() "Ver yavrum, derdi, gönder bakalım bu günkü kısmetimi ![]() Ve bir elma düşerdi hiç nazlanmadan, yıllar boyu hiçbir gün aksamadan ![]() Köylüler, uzaktan uzağa gözledikleri bu hadiseyi birbirlerine anlatıp yaşlı çobanın veli bir zât olduğunu söylerlerdi ![]() Yaşlı adam, ağacın altında dinlenip namazını kıldığı bir gün, yine elmasını istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklar gibi sevinerek ağacın yanına koştu ve ona şefkatle sarılırken : "Canım" dedi, hıçkırıp ağlayarak ![]() "Benim güzel evladım, mis kokulum ![]() Kaynak: Huzura Doğru |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|