![]() |
Herşey Sana Eğiliyor.... |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Herşey Sana Eğiliyor....Her şey, ama her şey, canlı-cansız, büyük-küçük her şey sana eğiliyor ![]() ![]() Nereye baksam, hangi tarafa yönelsem böyle; bütün varlıklar senin hükmüne boyun eğmiş, rükû ediyor ![]() Adeta her şey dile gelmiş haykırıyor: “Gel sen de bize katıl! Eğil, senin ve bütün varlıkların sahibine! Yoktan var edene eğil ![]() Ne muhteşem bir nizam kurmuşsun Rabbim! Her zerreye damganı vurmuşsun ![]() Ey Sevgili! En Sevgili! Hey Rabbim! Ufkumu aç göreyim, gönlümü aç anlayayım, perdeleri kaldır, duyayım, mevcudatın söylediğini, varlıkların hallerini ![]() ![]() ![]() Denizlerden yükselttiğin bulutları seyrettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte senin azametin karşısında damla damla yere kapanıyorlar ![]() ![]() ![]() Ve o damlalar: Ölü topraklara can oluyorlar, can katıyorlar ![]() ![]() ![]() İşte ekinler, başaklar, ağaçlar, dağlar, taşlar… ![]() ![]() İşte yıldızlar, gezegenler… Hepsi senin nuruna pervane ![]() ![]() Kim demiş sadece insanoğlu rükû eder, baş eğer diye! İşte zerreler, kürreler, insanlar, melekler, dağlar, taşlar… Bütün varlıklar rukû ediyor ![]() ![]() Ey Sevgili! En Sevgili! Hey Rabbim! Bütün kainat senin huzurunda eğilirken, bu ahenge benim de bilerek, isteyerek katılmamı istedin ![]() “Namazı tam kılın, zekâtı hakkıyla verin ve rukû edenlerle birlikte siz de rukû edin!” (Bakara, 43) buyurdun ![]() “Ey iman edenler! Rukû edin, secdeye kapanın ![]() ![]() ![]() ![]() Buyruğun başım üstüne Rabbim… İşitiyor, itaat ediyor, huzurunda eğiliyorum Rabbim! Beni başkalarına eğdirme! Sana rukû etmenin hazzını bana tattır! Rukû edenlerle birlikte, huzuruna rukû ederek girmemi nasip eyle! Sübhane Rabbiye’l-Azîm Sübhane Rabbiye’l-Azîm Sübhane Rabbiye’l-Azîm… Mehmet Işık |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Herşey Sana Eğiliyor.... |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Herşey Sana Eğiliyor....çok güselmiş paylaşım için sağol |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevap : Herşey Sana Eğiliyor....yorumun için tşkler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Herşey Sana Eğiliyor....Beni başkalarına eğdirme! Sana rukû etmenin hazzını bana tattır! Rukû edenlerle birlikte, huzuruna rukû ederek girmemi nasip eyle! aminnn mükemmeldi canım ALLAH razı olsun
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() Cevap : Herşey Sana Eğiliyor....cümlemizden razı olsun nurum=) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |