![]() |
Kalp Hastalalıklarında Diyet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Hastalalıklarında DiyetKalp hastaları sindirimi kolay yiyecekler seçmeli ve özellikle tuz (sodyum) yemekten kaçınmalıdırlar ![]() ![]() Kalp hastalıkları belli bir beslenme programma uyulmasını zorunlu kılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dekompanse kalp hastalığı dendiğinde kalbin dokuların gereksinimlerini ![]() ![]() ![]() ![]() KOMPANSE KALP HASTALIGI Kalp hastası için uygun besinler seçilirken besinlerin sodyum içermemesine ve kolay sindirilebilir olmasına özellikle dikkat edilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynca besinlerin hacmi fazla olmamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() göğüs kafesiniıı kapasitesi artar ve dış ortamdan akciğerlere daha çok oksijen girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp hastası akşam yemeğini hafif ve yatmadan en az üç saat önce yemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yavaş ve zor sindirilen bütün besinlerden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp hastası genel olarak vücut ağırlığına ve yaşına göre önerilen miktardan biraz az kalori almalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() DEKOMPANSE KALP HASTALIGI Kompanse kalp hastalığı için yapılan bütün öneriler dekompanse kalp hastalığı için de geçeriidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dekompanse kalp hastasının beslenmesinde tuz (sodyum) sorunu çok önemlidir ![]() ortaya çıkmasını önlemek için kesin bir tuz kısıtlamasına gidilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|