![]() |
Yaz İcin Zayiflama Onerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaz İcin Zayiflama OnerileriYaz mevsiminin etkisini iyice göstermeye başladığı şu günleri "diyet mevsimi" olarak da adlandırabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dönemde günlerin uzamasıyla birlikte dışarıda daha çok vakit geçirilmekte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Isınan havalarda sağlıklı beslenmek veya sağlıklı zayıflamak için her şeyden önce özellikle antioksidan vitaminlerden zengin bol yeşillik içeren güzel bir kahvaltıyla güne başlamak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaz Aylarında Uygulayabileceğiniz Örnek Diyet Programı: Sabah: 2 dilim labne peynir sürülmüş esmer ekmek + taze maydanoz ![]() ![]() Ara: 3–4 dilim karpuz Öğle: 1 porsiyon ızgara tavuk veya balık+ yağsız bol salata+1 dilim esmer ekmek Ara: 1 adet diyet meyveli yoğurt veya 200 ml light süt+5 erik ![]() Akşam: 1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği+1 dilim esmer ekmek+3-4 kaşık diyet yoğurt/ ayran Ara: 1 avuç kiraz+3–4 adet kayısı **Her öğün öncesi 2 su bardağı su içmeniz öğünlerde daha tok olmanızı ![]() ![]() ![]() Bazı Yaz Meyveleri ve Faydaları Üzüm: Güçlü bir antioksidant olan üzüm'ün C vitamini içeriğinin yüksek olmasının yanında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuarsetin ve resveratrol içeriğiyle platelet gruplarını ve zararlı kan pıhtılarını azaltarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Northeastern Ohio Üniversitesi Tıp Fakültesindeki araştırmacılar ![]() ![]() ![]() ![]() Kanser açısından üzüm tüketimi oldukça önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan çalışmalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan son çalışmalar resveratrolün ayrıvca antiaging ve anti mikrobiyal ajan olduğunu da söylemektedir ![]() Çilek:Bol miktarda A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fitobesinlerin arasında ![]() ![]() Özellikle antosiyanin II olmak üzere antosiyaninşerden ve ellagitaninlerden oldukça zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun yanında çileğin maküler dejenerasyonu önleyici etkileri de vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çilek mükemmel bir C vitamini kaynağıdır ve C vitaminin yüksek tüketiminin romatoid artirit üzerinde tedavi edici etkileri ciddi boyutlardadır ![]() Kayısı: İçindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüksek posa ve beta karoten içeriği onu kalp hastalıkları için önemli bir besin yapar ![]() ![]() ![]() İçerdiği yüksek A vitamini sayesinde görme gücünün artmasına yardımcıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısı ayrıca çok iyi bir lif kaynağıdır ve bu özelliğiyle konstipasyonu ve divertikülozisi önler ![]() Karpuz: Mükemmel bir C vitamini kaynağı olan karpuz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hoş kokulu lezzetli meyve sadece sıcak yaz günlerinde değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karpuz aynı zamanda çok iyi bir likopen kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition dergisinde Jian L ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil çay ve zengin likopen kaynağı besinler birlikte düzenli tüketildiğinde kansere karşı sinerjitik koruyu etki yaratmaktadır ![]() Dyt ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|