Soğan Yatağında Çipura Tarifi - Soğan Yatağında Çipura Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Yatağında Çipura Tarifi - Soğan Yatağında Çipura YapılışıSoğan Yatağında Çipura Tarifi - Soğan Yatağında Çipura Yapılışı - Soğan Yatağında Çipura Nasıl Yapılır? Malzemeler : 2 adet Çipura (kişi sayısı kadar) 3 adet kuru soğan 3 adet domates 2 tatlı kaşığı tereyağ 1 limon ½ demet maydanoz 2-3 diş sarımsak tuz Yapılışı : Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir Üzerine halka doğranmış soğanlar yerleştirildikten sonra yıkanmış ve temizlenmiş balıklar konulur![]() Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır ![]() Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranır tuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir![]() Son olarak kalan domates soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır Afiyet olsun![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|