Milföylü Elma Tatlısı Tarifi - Milföylü Elma Tatlısı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Elma Tatlısı Tarifi - Milföylü Elma Tatlısı YapılışıMilföylü Elma Tatlısı Tarifi - Milföylü Elma Tatlısı Yapılışı - Milföylü Elma Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler : 5 adet golden elma 10 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı un 5 adet kare milföy hamuru 1 kutu çiğ krema Hazırlanışı: Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün Yağlanmış unlanmış kare şeklinde ısıya dayanıklı cam bir tepsiye elmaları dizin![]() Karameli hazırlamak için çukur bir kaba tozşeker ve suyu koyun Kısık ateşte suyu ve şekeri karıştırarak şekeri eritin hafif yakarak kahverengi olmasını sağlayın![]() Karameli cam kaba dizdiğiniz elmaların üzerine dökün Elmaların üzerini milföy hamurları ile kapatın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylü elmaları 25-30 dakika kadar pişirin![]() Milföy hamurları kızardıktan sonra kabı fırından çıkarın Elmalı tatlıyı dilim dilim kesin ve spatula ile hamur altta elmalar üstte kalacak şekilde servis tabağına ters çevirerek çıkartın![]() Elmalı tatlıyı sıcakken üzerine krema sıkarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|